Spørsmål rundt permittering og arbeidsgivers lønnsplikt har vært mange under koronaåret 2020.

Fra 1. november i år ble permitteringsadgangen utvidet til 49 uker, og det ble innført en ny lønnspliktperiode, en såkalt arbeidsgiverperiode II, fra 1. januar 2021. Denne skulle gjelde når den permitterte til sammen hadde vært permittert i 30 uker eller mer de siste 18 måneder. Iverksettelsen er imidlertid nå utsatt til 1. mars 2021.

Arbeidsgiverperiode II er på 5 virkedager, og den utsatte virkningen innebærer at arbeidsgivere med permitterte arbeidstakere som har eller vil passerer 30 uker den nærmeste tiden ikke trenger å betale nye lønnspliktdager før 1. mars. Blir permitteringen avbrutt før 1. mars skal det ikke betales en arbeidsgiverperiode II.

Har du spørsmål om permittering eller andre forhold innenfor arbeidsrett er det bare å ta kontakt med våre dyktige advokater.